CA

Totes les notícies

Els Bombers de Mallorca modernitzen la seva flota amb un nou vehicle de comandament avançat

Els Bombers de Mallorca modernitzen la seva flota amb un nou vehicle de comandament avançat

(16/07/2020)

És el primer model d’aquest tipus que té el cos i està pensat per a intervencions importants i de llarga durada. També han incorporat vuit unitats mòbils de prefectura.

Els Bombers de Mallorca ja disposen d’un vehicle amb funcions de centre de comandament avançat, el primer d’aquest tipus que té el cos. És una unitat pensada per a dispositius de gran envergadura i que obliguen a situar un punt de control al lloc dels fets. També s’han presentat al parc de Bombers d’Inca vuit unitats mòbils de prefectura, que ampliaran la flota del cos. El pressupost per a l’adquisició dels vehicles és de 602.642 €.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que ha participat a la presentació del vehicle, ha volgut destacar que es tracta «d’una inversió important per als Bombers de Mallorca per renovar i actualitzar la seva flota. Una injecció de modernitat al cos per estar a l’avantguarda tecnològicament i ser eficients energèticament. Tot per a que els Bombers puguin estar al servei de la ciutadania en les millors condicions». A la presentació també ha acudit el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluis Colom, el director insular d'Emergències, Xisco López, i el batle d'Inca, Virgilio Moreno. 

L’adquisició del centre de comandament avançat de bombers forma part del programa «Smart Island Mallorca», que actualitza les eines tecnològiques de comandament i de control dels sinistres que té el cos de Bombers. El cost d’aquest vehicle ha estat de 254.162 €, que ha aportat al 100 % el Ministerio de Asuntos económicos y Transformación Digital, a través de Red.es.

El nou centre de comandament avançat dels Bombers de Mallorca disposa d’elements d’alta tecnologia de comunicació i de recepció d’informació que permeten rebre dades i prendre decisions en un ambient sense distorsions. El vehicle pot desplegar uns envelats per crear un espai de reunió, de descans per als bombers o per atendre amb privacitat els familiars dels possibles afectats del sinistre.

Els Bombers de Mallorca també han incorporat vuit unitats mòbils de prefectura. Són vehicles lleugers tot terreny, amb tecnologia híbrida, dissenyats per accedir ràpidament als sinistres i amb les eines bàsiques per al comandament i control de primer nivell. El pressupost d’adquisició d’aquests vehicles ha estat de 348.480 € (43.560 per vehicle).

Vídeos

visita parc bombers Inca