CA

Totes les notícies

El conseller d’Hisenda i Funció Pública visita els parcs de bombers de Felanitx i Manacor

El conseller d’Hisenda i Funció Pública visita els parcs de bombers de Felanitx i Manacor

(09/12/2019)

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha visitat avui els parcs de bombers de Felanitx i Manacor, que pertanyen al cos de Bombers de Mallorca. A la visita, l’ha acompanyat el director insular d’Emergències, Xisco López.

Durant la visita, el conseller ha pogut comprovar l’estat dels dos parcs i ha estat el pas previ per iniciar possibles millores tant en les instal•lacions com en la dotació d’equipament. El conseller també ha volgut agrair als Bombers de Mallorca la tasca de seguretat que fan a Mallorca.  

En total, el cos de Bombers de Mallorca compta amb vuit parcs. A més dels de Felanitx i Manacor, també té el d’Alcúdia, Artà, Calvià, Inca, Llucmajor i Sóller. En total, el cos de Bombers de Mallorca compta amb una plantilla de 263 professionals i un parc mòbil amb 67 vehicles.

Al 2018, els Bombers de Mallorca varen rebre un total de 5.299 avisos. El cos va actuar en 1.933 incendis -384 dels quals varen ser en habitatges-, va participar en 1.227 rescats -207 dels quals varen ser de muntanya-, va fer 1.640 assistències tècniques i va dur a terme 499 actuacions de prevenció. El temps mitjà de resposta als incendis, des de la sortida del parc, ha estat de 12 minuts i 58 segons, i durant el 2018 varen actuar en un sinistre real cada 3,2 hores.

El parc de Felanitx cobreix els municipis de Felanitx i Santanyí, a més de part de Campos, Manacor, Porreres i Ses Salines. La dotació de personal mínima diària de cobertura del parc és d’un caporal de bombers i tres bombers-conductors. L’any passat, el servei del parc de Felanitx va participar en la resolució de 557 sinistres: 295 incendis, 90 rescats, 116 assistències i 56 accions preventives.

Per la seva banda, el parc de Manacor cobreix els municipis d’Ariany, Maria de la Salut, Petra, Sant Joan i Vilafranca de Bonany, a més de part de Manacor, Montuïri, Porreres, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida i Sineu. La dotació de personal mínima diària de cobertura del parc és d’un caporal de bombers i quatre bombers-conductors. Al 2018 el servei del parc de Manacor va participar en la resolució de 988 sinistres: 516 incendis, 178 rescats, 267 assistències i 27 accions preventives.